1933
Οι γονείς της Μ. Θεοδοσιάδου, Κίκα (Γεωργία) Κονταρίνι (1908- ) και Χαράλαμπος Αποστόλου Θεοδοσιάδη (1902-) την ημέρα του γάμου τους. Η μητέρα της, Κίκα Κονταρίνι, ήταν ανιψιά των εκδοτών της εφημερίδας «Ελευθερία», αδελφών Σταυρινίδη.
Απρίλιος 1951
Η Μ. Θεοδοσιάδου στην ακτή Ζέφυρου στην Κερύνεια, με τον πατέρα της Χαράλαμπο και τον αδελφό της Αλέξη, γνωστό αργότερα αρχιτέκτονα Αλέξη Θεοδοσιάδη.
1937
Με τον αδελφό της Αλέξη.
1937
Στο Μπογάζι Αμμοχώστου με τη μητέρα της.
Με τη φωτογραφική της μηχανή σε νεαρή ηλικία.
1929
Γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα (Πλατεία Παλαιού Δημαρχείου).
1948
Το παραλιακό μἐτωπο της Λάρνακας.
Πλατεία Γυμνασίου Φανερωμένης στη Λευκωσία. Στην περιοχή βρισκόταν το πατρικό σπίτι της Μ. Θεοδοσιάδου.
1930
Τα αποκαλυπτήρια του Μαυσωλείου στην αυλή της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία. Η φωτογραφία λήφθηκε από το πατρικό σπίτι της Μ. Θεοδοσιάδου.
1930
Άλλη μια άποψη από τα αποκαλυπτήρια του Μαυσωλείου στην αυλή της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία.
Δεκαετία ’30
Εκκλησία Αγίου Γεωργίου Μακρή στη Λάρνακα.
1937
Ταχυδρομικό δελτάριο με αφορμή τη στέψη του βασιλιά της Αγγλίας Γεώργιου ΣΤ’.
1955
Μαθήτρια, στη βεράντα του οικογενειακού της σπιτιού στη Λευκωσία.
Μάρω Θεοδοσιάδου, νεανικά χρόνια.
1963
Ως Λειτουργός Προγραμμάτων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, εκπροσωπεί το ΡΙΚ σε σημαντικές δράσεις στο εξωτερικό.
Μάρω Θεοδοσιάδου, πορτραίτο.
1963
Από το επαγγελματικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
1963
Επαγγελματικό ταξίδι, ΗΠΑ.
Με τον πατέρα της.
1963
Επαγγελματικό ταξίδι, ΗΠΑ.
1963
Από το επαγγελματικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.
1963
Ακόμα ένα στιγμιότυπο από το ταξίδι της στην Αμερική.
1963
Κατά τη διάρκεια δείπνου στις ΗΠΑ.
1963
Επαγγελματικό ταξίδι, ΗΠΑ.
1963
Σε ώρα επιμόρφωσης.
1963
Ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της σε επαγγελματική δραστηριότητα στην Αμερική.
1963
ΗΠΑ. Ώρα για αναμνηστικές φωτογραφίες.
1975
Η συμβολή της Μ. Θεοδοσιάδου στη διατήρηση αρχειακού υλικού της περιόδου 1974 υπήρξε ανεκτίμητη. Μεταξύ άλλων διέσωσε φωτογραφίες από τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής, όπως τις εκδηλώσεις με αίτημα τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’. Διακρίνονται μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονόμος Χριστόφορος, ο εκ της Αστυνομικής Δύναμης Προκόπης Γεωργίου και ο δημοσιογράφος Τάκης Αντωνιάδης. Δηλώσεις έξω από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης προβαίνει σε δηλώσεις με αφορμή εκδήλωση της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων.
1964
Τα θύματα από τις βόμβες ναπάλμ κατά τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας.
1963
Αναφορές στον ξένο Τύπο για την Μ. Θεοδοσιάδου.
1963
Ιδιόχειρη επιστολή της μητέρας της κατά τη διάρκεια της παραμονής της Μ. Θεοδοσιάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μητρική στοργή και λόγια τρυφερά μιας μάνας προς την κόρη της, τα οποία η δεύτερη διαφύλαξε καθόλη τη διάρκεια της ζωής της.
1963
Η συνέχεια της ιδιόχειρης επιστολής της μητέρας της κατά τη διάρκεια της παραμονής της Μ. Θεοδοσιάδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μητρική στοργή και λόγια τρυφερά μιας μάνας προς την κόρη της, τα οποία η δεύτερη διαφύλαξε καθόλη τη διάρκεια της ζωής της.
1974
Μεταφορά εγκλωβισμένων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επιχείρηση επιβλέπει ο Ερυθρός Σταυρός (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Μεταφορά εγκλωβισμένων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επιχείρηση επιβλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη, η Αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Μεταφορά εγκλωβισμένων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επιχείρηση επιβλέπει ο Ερυθρός Σταυρός (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Μεταφορά εγκλωβισμένων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την επιχείρηση επιβλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη, η Αστυνομία και ο Ερυθρός Σταυρός (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Τι να πεις σε αυτά τα αυλακωμένα από τις ρυτίδες πρόσωπα, τα άχρωμα από την ηλικία μάτια; Εκδίωξη ηλικιωμένων από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Μεταφορά προσφύγων από το κατεχόμενο χωριό Βόννη στις ελεύθερες περιοχές (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Εκδίωξη από την Βόννη (Πηγή:ΓΤΠ)
1974
Παραχώρηση ζεστού γεύματος προς τους εγκλωβισμένους αμέσως μετά τη μεταφορά τους στις ελεύθερες περιοχές.
1974
Ανάμεσα στους εκδιωχθέντες πρόσφυγες περιλαμβάνονται και μικρά παιδιά.
1974
Μεταφορά προσφύγων από το χωριό Γύψου (Πηγή:ΓΤΠ)
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Μ. Θεοδοσιάδου «Σαλαμίνα». Κινηματογρἀφιση Στέλιος Γιασεμίδης, Άντρος Θεοδώρου.
Η Μάρω Θεοδοσιάδου σε ώρα δημιουργίας.
Στο ΡΙΚ.
Ώρα εργασίας.
Πίσω από την κάμερα.
1973
Μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα της Σαλαμίνας προβάλλεται η ιστορική πορεία ολόκληρης της Κύπρου. Σενάριο-σκηνοθεσία: Μάρω Θεοδοσιάδου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλιος Γιασεμίδης. Μοντάζ: Αντρέας Δυμιώτης. Αφήγηση: Εύα Χατζηιωάννου και Κώστας Χαραλαμπίδης.
1973
Μέσα από τα αρχαιολογικά ευρήματα της Σαλαμίνας προβάλλεται η ιστορική πορεία ολόκληρης της Κύπρου. Σενάριο-σκηνοθεσία: Μάρω Θεοδοσιάδου. Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέλιος Γιασεμίδης. Μοντάζ: Αντρέας Δυμιώτης. Αφήγηση: Εύα Χατζηιωάννου και Κώστας Χαραλαμπίδης.
Μια ανάσα ξεκούρασης.
Κινηματογράφηση στα Ψηφιδωτά της Πάφου.
Με την Έλλη Παιονίδου κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας της σειράς «Γυναίκα της Κύπρου» για λογαριασμό του ΡΙΚ.
Κόψιμο της βασιλόπιτας στο ΡΙΚ με τον Χαρίλαο Παπαδόπουλο. Μαζί και ο μοντέρ Αντρέας Δυμιώτης.
Η Μ. Θεοδοσιάδου τίμησε με την προσφορά της το ΡΙΚ και την Κύπρο.
1973
Πορτραίτο.
1973
Πορτραίτο.
Με τον Χαρίλαο Παπαδόπουλο και τη Φρύνη Παπαδοπούλου.
1974
Με ανάμεικτα αισθήματα, αγωνίας, χαράς και δάκρυα οι συγγενείς αιχμαλώτων της τουρκικής εισβολής περιμένουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
1974
Η αγωνία και η προσμονή έκδηλη στο πρόσωπο των συγγενών αιχμαλώτων, οι οποίοι περιμένουν να ανταμώσουν ξανά τους δικούς τους ανθρώπους.
1974
Αποβίβαση από λεωφορείο αιχμαλώτων στις ελεύθερες περιοχές της Λευκωσίας. Η απελευθέρωση αιχμαλώτων μετά την τουρκική εισβολή πραγματοποιήθηκε μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κληρίδη και Ντενκτάς για ανταλλαγή 5.000 αιχμαλώτων, ελληνοκύπριων και τουρκοκύπριων. Η ανταλλαγή ορίστηκε στο Λήδρα Πάλας σε ταυτόχρονο χρόνο. Επιστροφή Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων έλαβε χώρα και στο ξενοδοχείο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία. Προτού συναντηθούν με τους συγγενείς τους, οι ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, υπό την επίβλεψη του Ερυθρού Σταυρού, είχαν την ευκαιρία να πλυθούν, να φορέσουν καθαρά ρούχα και να πάρουν γεύμα. Η απελευθέρωση τους περιγράφεται ως επιστροφή στη ζωή. Στο πρόσωπο τους όμως ήταν ακόμα αποτυπωμένα η ταλαιπωρία και οι κακουχίες που υπέστησαν.
1974
Βασανιστική αναμονή και αγωνία, περιμένοντας ο καθένας ξεχωριστά την επιστροφή των αγαπημένων του προσώπων.
1974
Εικόνες συγκίνησης και εναγκαλισμοί αιχμαλώτων με τις οικογένειες τους.
1974
Ένα νεαρό αγόρι που έχει σμίξει ξανά με την οικογένεια του. Δίπλα του, καταβεβλημένος και συγκινημένος ο πατέρας του.
1974
Πρόσωπα απελπισμένα, άνθρωποι καταρρέουν στην αναμονή των αγαπημένων τους προσώπων. Εικόνες από την απελευθέρωση ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων.
1974
Αιχμάλωτοι, υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών, χαιρετούν τους συγγενείς που τους περιμένουν, ενώ οι ίδιοι οδηγούνται σε άλλο χώρο για καταγραφή των στοιχείων τους.
1974
Αιχμάλωτοι στο Λήδρα Πάλας, υπό την επίβλεψη των στρατευμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
1974
Καταγραφή στοιχείων, από τις Αρχές της Δημοκρατίας, των ελληνοκύπριων αιχμαλώτων.
1975
Δείγματα γραπτών μηνυμάτων εγκλωβισμένων που στέλνονταν μέσω του Ερυθρού Σταυρού προς συγγενείς τους στις ελεύθερες περιοχές. Χαρακτηριστική η οδηγία στο έντυπο «το μήνυμα να μην υπερβαίνει τις 25 λέξεις και μόνο αναφορά στα οικογενειακά νέα».
Ακόμη ένα δείγμα από την ανταλλαγή μηνυμάτων εγκλωβισμένων με τους συγγενείς στο ελεύθερο τμήμα του νησιού.
1975
Το ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Ψηλά στο κτίριο καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στο ξενοδοχείο κυματίζει η σημαία του Ερυθρού Σταυρού.
1975
Α’ Παγκύπριο Συνέδριο, Τμήματος Νέων Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Στο βήμα η Στέλλα Σουλιώτη. Στο συνέδριο συμμετείχε και η μ. Μάρω Θεοδοσιάδου.
1974
Βομβαρδισμός του παραλιακού ξενοδοχείου της Αμμοχώστου «Σαλαμίνια», στις 21 Ιουλίου 1974, από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Μία βόμβα πλήττει και καταστρέφει το ξενοδοχείο, το οποίο μισογκρεμίζεται σαν να ήταν από χαρτί.
1974
Η καταστροφή του ξενοδοχείου «Σαλαμίνια» στην Αμμόχωστο, από άλλη οπτική γωνία. Χαλάσματα και συντρίμμια από τους βομβαρδισμούς.
1974
Αυτοκίνητα βομβαρδισμένα, ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα από τους ιδιοκτήτες τους μέσα στη δίνη του πολέμου.
1974
Καταστροφές ακόμη και στα κοιμητήρια στο πέρασμα των Τούρκων εισβολέων. Τι φταίνε οι νεκροί και τους ταλαιπωρούν;
1974
Εκκλησία στη κατεχόμενη γη, βουβή και ερειπωμένη. Άδειο καμπαναριό και προκλητικά να κυματίζει τούρκικη σημαία.
1974
Έρημη και άδεια εκκλησία με εμφανή τα σημάδια λεηλασίας.
1974
Οι καταστροφές των εκκλησιών στην κατεχόμενη γη δεν έχουν τελειωμό. Σπασμένοι σταυροί και πεταγμένοι στο πάτωμα, εικόνες που πληγώνουν στη θέα τους.
1974
Από τη μανία της καταστροφής δεν γλύτωσαν ούτε τα σχολεία. Καμένα βιβλία και τετράδια σκορπισμένα σε στοίβες. Τα μόνα σημάδια που μαρτυρούν τι ήταν, κάποιες λέξεις, εικόνες και το ακρωνύμιο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων).
1974
Κατεστραμμένα βιβλία. Απομεινάρια των καταστροφών κατά τη διάρκεια της κυπριακής τραγωδίας.
1974
Ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα σπίτια από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, καπνοί από τους βομβαρδισμούς. Τούρκοι στρατιώτες ελέγχουν την περιοχή.
1974
Καταστροφή του ψηφιδωτού που απεικονίζει με παραστατικό τρόπο ένα αρχαιοελληνικό μύθο που αφορά την αγάπη δύο νέων, της Θίσβης και του Πυράμου.
1977
‘Ωρα ανάπαυσης και ανάγνωσης της εφημερίδας για τον ηλικιωμένο άντρα, παρέα με το ραδιοφωνάκι του, αλλά και τις οικογενειακές φωτογραφίες που στολίζουν το λιτό τραπέζι δίπλα.
1977
Πρόσωπα ρυτιδωμένα, αυλακωμένα από το πέρασμα του χρόνου, μα το χαμόγελο στα χείλη και το κέφι συντροφεύουν την παρέα των δύο ηλικιωμένων φίλων.
1977
Η ηλικιωμένη κυρία απόλαυσε φαίνεται με παρέα τον καφέ της και τώρα βλέπει με ενδιαφέρον το φλυτζάνι, προσπαθώντας να «διαβάσει» την τύχη που είναι γραμμένη σ’ αυτό. Μια δημοφιλή πρακτική εδώ και πολλά χρόνια και μία από τις παλαιότερες μαντικές τέχνες.
1977
Μορφή Κύπριας γιαγιάς, μαυροφορούσας, με το μαντήλι να περιβάλλει το πρόσωπο της, κοιτάει ήρεμα καθώς φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με το χρόνο και τη ζωή. (Αρχείο: Α. Ζεμπύλας)
1975
Μετακίνηση Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές του νησιού στις κατεχόμενες.
1975
Συγκέντρωση χιλιάδων Τουρκοκυπρίων, με σκοπό την μετακίνηση τους από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.
1975
Μετακίνηση Τουρκοκυπρίων από τις ελεύθερες περιοχές στις κατεχόμενες.
1975
Οικογένεια Τουρκοκυπρίων ξανασμίγει στη βόρεια πλευρά του νησιού.
1975
Υπηρεσιακή ταυτότητα της Μ. Θεοδοσιάδου που εξέδιδε το ΡΙΚ για τους εργαζόμενους του.
1975
Υπηρεσιακή ταυτότητα Μ. Θεοδοσιάδου, πίσω πλευρά, με τα προσωπικά της στοιχεία.
1955
Οι γονείς της, Χαράλαμπος και Κίκα Θεοδοσιάδου.
Παρέλαση μαθητριών Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας. Σε πρώτο πλάνο, με την επίσημη μαθητική στολή της και καπέλο όπως προνοούσε η σχολική ενδυμασία τότε, η Μάρω Θεοδοσιάδου, η οποία αποφοίτησε το 1957.
1950
Πάνω αριστερά ο Χαράλαμπος Θεοδοσιάδης και κάτω αριστερά η γυναίκα του Κίκα. Από το φωτογραφικό φακό του Photo Fisher, σε εκδήλωση συνεστίασης προσωπικού της εταιρείας στην οποία εργαζόταν ο πατέρας της.
1950
Εκδήλωση συνεστίασης προσωπικού της εταιρείας Water Supply and Irrigation Dept.
Χριστούγεννα του 1944
Οικογενειακή φωτογραφία στον κήπο. Διακρίνονται δεύτερος πάνω σειρά από δεξιά ο Χαράλαμπος Θεοδοσιάδης. Δεύτερη από τα παιδιά αριστερά, η Μάρω Θεοδοσιάδου, με το φιόγκο στα μαλιά.
1954
Χαράλαμπος και Κίκα Θεοδοσιάδου. Στο μπαλκόνι της οικίας Θεοδοσιάδη, στην πλατεία Γυμνασίου Φανερωμένης.
1954
Στο μπαλκόνι του πατρικού με τους γονείς της. Στο βάθος η πλατεία Φανερωμένης όπου τότε στάθμευαν αυτοκίνητα.
1954
Στο μπαλκόνι του πατρικού της με τους γονείς της. Στο βάθος η πλατεία Φανερωμένης όπου τότε στάθμευαν αυτοκίνητα.
1954
Στην εσωτερική βεράντα του πατρικού της η Μάρω Θεοδοσιάδου, τότε νεαρή μαθήτρια, φορώντας τη μαθητική της ποδιά.
1954
Στην εσωτερική βεράντα της οικίας Θεοδοσιάδη η Μάρω μαθήτρια μαζί με τους γονείς της.
1954
Η Κίκα Θεοδοσιάδου παρακολουθεί τη Μάρω να παίζει πιάνο.
Μέσα δεκαετίας ’50
Στην εσωτερική βεράντα της οικίας Θεοδοσιάδη η νεαρή μαθήτρια Μάρω μαζί με τη μητέρα της και άγνωστο οικογενειακό φιλικό πρόσωπο.
1954
Η Μάρω Θεοδοσιάδου μαθήτρια τότε, ποζάρει στο μπαλκόνι του σπιτιού της. Στο βάθος βρίσκεται το Γυμνάσιο Φανερωμένης.
Η Μάρω και ο αδερφός της Αλέξης Θεοδοσιάδης.
1954
Η μαθήτρια Μάρω Θεοδοσιάδου στο παράθυρο του σπιτιού της.
Η νεαρή Μάρω Θεοδοσιάδου, κομψά ντυμένη, ποζάρει στο φακό σ’ ένα από τα ταξίδια της.
Άλογα. Από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα ζώα και ταυτόχρονα ως μέσο διακίνησης τις προηγούμενες δεκαετίες.
Η νεαρή Μάρω Θεοδοσιάδου σ’ ένα από τα πολλά ταξίδια της. Κοιτώντας με δέος και θαυμασμό τα αξιοθέατα της χώρας.
1954
Η Μάρω μαθήτρια μαζί με τους γονείς της στη βεράντα του σπιτιού τους.
Μάρω Θεοδοσιάδου, σε νεαρή ηλικία. Πορτραίτο.
Δεκαετία ’70
Στο Θεατράκι του ΡΙΚ. Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι Φρίξος Πετρίδης, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. ΡΙΚ, Μιχάλης Δούντας, πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο δημιοσιογράφος Χριστάκης Κατσαμπάς και από το ΡΙΚ οι Βάνια Κωνσταντίνου, Τάκης Θωμά και Γιώργος Μιτσίδης.
Η Μάρω Θεοδοσιάδου ποζάρει μπροστά στην Ακρόπολη, στην Αθήνα.
Η Μάρω Θεοδοσιάδου στο ΡΙΚ επί τω έργω.
Η Μάρω Θεοδοσιάδου στο κέντρο, φορώντας λευκό φόρεμα και στο κεφάλι λευκό μαντήλι.
Μάρω Θεοδοσιάδου. Στοχαστική.
Η συμβολή της Μάρως Θεοδοσιάδου στην διάσωση του πλέον πολύτιμου μέρους του Αρχείου του ΡΙΚ, του υλικού το οποίο αφορούσε την περίοδο του 1974, υπήρξε καταλυτική. Εδώ το υπηρεσιακό της σημείωμα στην Διεύθυνση του ΡΙΚ, για την εσαεί αρχειοθέτηση 1095 ταινιών οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο αφορά το σύνολο των κινηματογραφήσεων για το Πραξικόπημα, την τουρκική εισβολή και των συνεπειών που ακολούθησαν. Αντίγραφο του υλικού παραδόθηκε από το Αρχείο ΡΙΚ και στο Κρατικό Αρχείο.
1955, 24 Ιουνίου
Με μαθητική στολή, η Μάρω Θεοδοσιάδου και συμμαθήτριες της ποζάρουν στο φακό, στο Δημόσιο Κήπο της Λευκωσίας.
1956, Απρίλης
Η Μάρω Θεοδοσιάδου μαζί με συμμαθήτριες της και με φόντο γειτονιές της εποχής.
Δεκαετία ’50
Η Μάρω, μαθήτρια της Δ’ τάξης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, με παραδοσιακή στολή, στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία.
1978
Πορτραίτο.
Η μικρή Μάρω στη σκηνή, συμμετέχοντας σε σχολική γιορτή.
1962
Πορτραίτο. Η φωτογραφία λήφθηκε στο φωτογραφείο «Αθήναιον».
Μαζί με τους γονείς της, Γεωργία Κονταρίνι και Χαράλαμπο Αποστόλου Θεοδοσιάδη.
1955, 29 Ιανουαρίου
Γιορτή του δέντρου έξω από το Δημαρχείο Λευκωσίας. Στο μπαλκόνι, δεύτερος από δεξιά, διακρίνεται ο δρ. Κωνσταντίνος Σπυριδάκης, τότε γυμνασιάρχης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ο οποίος αργότερα διετέλεσε Υπουργός Παιδείας της Κύπρου (1960-1970).
1951, 25 Ιουνίου
Γυμναστικές επιδείξεις στην αυλή του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης. Αρχείο από το Φώτο Yiaxis.
1952
Μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η Μάρω Θεοδοσιάδου, Β΄ τάξη, σημαιοφόρος. Οι μαθήτριες, ντυμένες όλες ομοιόμορφα, με μπλε μαθητική φούστα, λευκά παπούτσια και πουκάμισο, καπέλο και το σήμα του σχολείου τους.
Η Μάρω με συμμαθήτριες της σε εκπαιδευτική εκδρομή της Δ’ τάξης γυμνασίου, στο κατεχόμενο σήμερα μοναστήρι του Χριστού Αντιφωνητή στην Καλογρέα κοντά στον Άγιο Αμβρόσιο της επαρχίας Κερύνειας.
1955, 26 Ιουνίου
Στο Δημόσιο κήπο της Λευκωσίας μαζί με συμμαθήτριες της.
1955, 22 Μαϊου
Γυμναστικές επιδείξεις της Δ’ τάξης του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Η Μάρω στην άκρη δεξιά.
1956, Απρίλης
Τα μαθήματα του Παγκυπρίου Γυμνασίου πραγματοποιούνται σε σπίτια καθηγητών, αφού από τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου και μετά τη δυναμική αναμέτρηση και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη Σεβέρειο Βιβλιοθήκη, μεταξύ μαθητών και ‘Αγγλων στρατιωτών, οι ‘Αγγλοι είχαν κλείσει το σχολείο.
Εκπαιδευτική εκδρομή της Δ’ τάξης Γυμνασίου στο κατεχόμενο τώρα μοναστήρι του Χριστού Αντιφωνητή στην Καλογρέα κοντά στον ‘Αγιο Αμβρόσιο της επαρχίας Κερύνειας.
Δεκαετία ’50
Μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Σε πρώτο πλάνο η Μάρω, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Παγκυπρίου Γυμνασίου.
1953, 16 Μαϊου
Μαθητικές γυμναστικές επιδείξεις και χοροί της Β’ τάξης Γυμνασίου. Η Μάρω πρώτη στη σειρά. Επισημαίνουμε την λεπτομέρεια στις διαφημίσεις εποχής.
1955
Ανθεστήρια, γιορτή των λουλουδιών. Η εκδήλωση περιλάμβανε παρέλαση αρμάτων και ομάδων παιδιών. Συμμετείχαν κυρίως μαθητές και μαθήτριες που παρέλαυναν σε άρματα διακοσμημένα με λουλούδια και με θέματα παρμένα από τη ζωή της Κύπρου και την ελληνική μυθολογία. Στη φωτογραφία η Μάρω Θεοδοσιάδου πάνω στο άρμα, ως «Πυθία». Η φωτογραφία από το Φώτο Smart Nicosia.
1951, 25 Ιουνίου
Γυμναστικές επιδείξεις στην αυλή του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης. Φωτογραφία από το Φώτο Yiaxis.
Παιδικό Αναρρωτήριο του Ερυθρού Σταυρού, στο χωριό Καράκουμι της επαρχίας Κερύνειας. Το Ίδρυμα ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1957, με μέλη κυρίως διάφορες Αγγλίδες που ζούσαν στην Κερύνεια και φιλοξενούσε παιδιά από όλη την Κύπρο, τα οποία έπασχαν από μόνιμες αναπηρίες προσφέροντας τους θεραπείες. Το Αναρρωτήριο λειτουργούσε και σαν οικοτροφείο για τα άρρωστα παιδιά μέχρι την ηλικία των 18 χρόνων. Στην αυλή του Παιδικού Αναρρωτηρίου μικρά παιδιά παίζουν, υπό την επίβλεψη των νοσοκόμων του Ερυθρού Σταυρού.
Στο πρόσωπο της νοσοκόμας αποτυπωμένα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης για την παροχή φροντίδας και αγάπης προς τα παιδάκια του Παιδικού Αναρρωτηρίου.
Λειτουργοί του Αγγλικού Ερυθρού Σταυρού επισκέπτονται τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Αναρρωτήριο. Λίγα λουλούδια για το καλωσόρισμα στους επισκέπτες.
Παιδικό Αναρρωτήριο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού. Παιδιά και λειτουργοί του Αγγλικού Ερυθρού Σταυρού συνομιλούν ευχάριστα παρέα.
Τα παιδιά ανακαλύπτουν πάντα τρόπους να προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον, να δημιουργούν νέους φίλους και να βρίσκουν την ισορροπία τους στις νέες καταστάσεις. Η κοινή διαβίωση, τα κοινά προβλήματα υγείας τους μέσα στο ‘Ιδρυμα, τα βοήθησε να αναπτύξουν στενούς δεσμούς μεταξύ τους και να ενταχθούν πιο εύκολα στη μεγάλη οικογένεια του Παιδικού Αναρρωτηρίου.
‘Ωρα για παιχνίδι και διασκέδαση. Χαμόγελα και ενθουσιασμός από τα παιδιά του Παιδικού Αναρρωτηρίου.
Το Παιδικό Αναρρωτήριο Κερύνειας διατηρούσε πισίνα, η οποία χρησιμοποιείτο για θεραπευτικούς σκοπούς των μικρών ασθενών.
Παιδί που φιλοξενείτο στο οικοτροφείο του Παιδικού Αναρρωτηρίου.
Φροντίδα από λειτουργούς του Ερυθρού Σταυρού σε παιδάκια του Αναρρωτηρίου.
Επίσκεψη στο προσωπικό και στα παιδιά του Παιδικού Αναρρωτηρίου.
Λειτουργοί του Αγγλικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με παιδιά του Αναρρωτηρίου.
Το κοριτσάκι βρίσκεται στο Παιδικό Αναρρωτήριο του Ερυθρού Σταυρού για να λάβει την ανάλογη θεραπεία και φροντίδα.
Ιατρική εξέταση.
Στην αυλή του Παιδικού Αναρρωτηρίου, το μικρό κορίτσι προσπαθεί να κάνει πεταλιές με το ποδήλατο του.
Εξωτερική άποψη των εγκαταστάσεων του Παιδικού Αναρρωτηρίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στο Καράκουμι Κερύνειας.
Στο Παιδικό Αναρρωτήριο βρίσκεται το παιδί της φωτογραφίας για θεραπευτικούς λόγους.
Ενασχόληση των παιδιών με παιδικά βιβλία στο Παιδικό Αναρρωτήριο.
Λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού έξω από το κτίριο του Παιδικού Αναρρωτηρίου, δίπλα από αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού.
Κόψιμο εορταστικής χριστουγεννιάτικης τούρτας στο Παιδικό Αναρρωτήριο για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Μαζεμένα γύρω από το τραπέζι όλα τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία και λαχτάρα ένα κομμάτι από το γλυκό.
Παιδικό Αναρρωτήριο Ερυθρού Σταυρού. Το νεαρό κορίτσι κρατά με χαρά στα χέρια του την αγαπημένη του κούκλα.
Ο Άγιος Βασίλης δίνει σε όλα τα παιδιά χαρά και δώρα όπου κι αν αυτά βρίσκονται. Επίσκεψη του Άγιου Βασίλη με τη σακούλα του γεμάτη δώρα, στο Παιδικό Αναρρωτήριο.