Παράδοση φωτογραφικού αρχείου Άδωνι Χριστοφόρου στο ΡΙΚ

23 Φεβρουάριος 2024

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, το πρώην στέλεχος του ΡΙΚ, Άδωνις Χριστοφόρου, παρέδωσε μέρος του φωτογραφικού του αρχείου στον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ κ. Θανάση Τσώκο και κατ΄επέκταση στο Αρχείο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Η παράδοση του αρχείου έγινε με την ευκαιρία της έκθεσης του, ως μέλος φωτογραφικού ομίλου του Δήμου Στροβόλου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, όπου ο κύριος Χριστοφόρου παρουσίασε φωτογραφίες του.

Το εν λόγω φωτογραφικό αρχείο τοποθετείται χρονικά στην περίοδο 1970-1973.

Ο Άδωνις Χριστοφόρου εργάστηκε στο ΡΙΚ επί σειρά ετών στο τμήμα Τηλεοπτικών Προγραμμάτων ως μοντέρ, κινηματογραφιστής και σκηνοθέτης.

Συνέβαλε στην έκδοση των επετειακών λευκωμάτων του ΡΙΚ : «60 Χρόνια Κυπριακή Τηλεόραση 1957–2017» και «70 χρόνια Κυπριακό Ραδιόφωνο 1953–2023», με αναφορά στη ραδιοφωνία πριν την ίδρυση σταθμών στην Κύπρο και στον στρατιωτικό σταθμό FB5.

Το υλικό του Άδωνι Χριστοφορίδη θα αναρτηθεί μετά την τεκμηρίωσή του στο Φωτογραφικό Αρχείο του Ψηφιακού Ηρόδοτου www.digital-herodotus.eu, το οποίο συνεχίζει να αναβαθμίζεται με ιδιωτικά αρχεία με το περιεχόμενο του να είναι εξερευνήσιμο, ανά κατηγορία, χρονολογία, θεματική και δημιουργό.

Επισκεφθείτε το Φωτογραφικό Αρχείο εδώ:

https://www.digital-herodotus.eu/archive/photo-archive/